MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej...
fot. VIKTORIIA DROBOT/Getty Images

Najzdrowsze szparagi. Gotuj je tak, dzięki temu stracą najmniej swoich wartości. Niebywałe, jak cenne jest to warzywo!

Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej delikatny smak, natomiast w fioletowych zielony zielony barwnik występuje wraz z tym o odcieniu wpadającym w granat – dlatego właśnie ciemne pędy mają najlepsze działanie antyoksydacyjne w organizmie.

Zobacz również

Pożar ciężarówki wypełnionej magazynami energii i panelami fotowoltaicznymi

Pożar ciężarówki wypełnionej magazynami energii i panelami fotowoltaicznymi

W ćwierćfinale Euro pojedynek tytanów: Ronaldo kontra Mbappe

W ćwierćfinale Euro pojedynek tytanów: Ronaldo kontra Mbappe

Polecamy

Ministerstwo Zdrowia podjęło decyzję w związku z programem „Profilaktyka 40 Plus"

Ministerstwo Zdrowia podjęło decyzję w związku z programem „Profilaktyka 40 Plus"

100 nowych miejsc pracy koło Krakowa. Wielka firma przenosi się do Małopolski

100 nowych miejsc pracy koło Krakowa. Wielka firma przenosi się do Małopolski

Pół roku na małopolskich drogach. Jest bezpieczniej, ale tylko w liczbach

Pół roku na małopolskich drogach. Jest bezpieczniej, ale tylko w liczbach